Vrijwilliger worden

Scouting Vaandrig Leppink Groep is een vrijwilligersorganisatie. Jaarlijks zetten vijftig tot honderd vrijwilligers zich in voor onze vereniging. Onder andere door activiteiten te organiseren, de vereniging te besturen en geld in te zamelen.

Wat leidinggeven zo leuk maakt, is dat je je jeugdleden de mooiste avonturen kunt laten beleven. Het is geweldig om je welpen jaren later nog vol enthousiasme te horen vertellen over ‘het ridderkamp’ en te beseffen dat jij ze die geweldige ervaring hebt kunnen geven.

Waarom vrijwilligerswerk?

Als vrijwilliger heb je een uitdagende en afwisselende functie. Je draagt bij aan het plezier en de ontwikkeling van bijna honderd jeugdleden.

Wat krijg je er voor terug?

Je krijgt de kans jezelf te ontwikkelen door middel van trainingen en ondersteuning van ervaren VLG’ers. Bovendien kun je meedoen aan activiteiten zoals de spelavond i-Scout, een vrijwilligersuitje en verschillende¬†andere activiteiten.

Voor wie?

bear-pointing kopie

Ook jij kan wat voor onze groep betekenen. Ben je een organisatietalent, doe-het-zelfer of fotograaf? Dan kijken we graag eens samen vrijblijvend naar de mogelijkheden. Laat hieronder je gegevens achter en we nemen contact met je op.

Aanname beleid

Onze scoutinggroep vindt een veilige speelomgeving en een hoge kwaliteit van het programma erg belangrijk. Dat betekent dat we ook kwaliteit van onze vrijwilligers belangrijk vinden. Vrijwilligers kunnen daarom cursussen volgen om zich verder te ontwikkelen. We verwachten daarnaast dat onze vrijwilligers de gedragscode van Scouting Nederland onderschrijven. Als je bij onze groep vrijwilliger wordt, bespreken de teamleider en groepsbegeleider deze
gedragscode met je. Daarnaast vragen we voor alle vrijwilligers een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan.

    Geef een reactie