Vacature – Voorzitter vereniging (vrijwillig)

Onze groep

Wij hebben je vermogen om mensen te verenigen en je gestructureerde manier van werken nodig! De Vaandrig Leppink Groep is een scoutinggroep in beweging. We hebben 90 jeugdleden en een vaste groep van 30 tot 40 vrijwilligers. Daar kunnen we jouw hulp goed bij gebruiken.

Wat ga je doen?

Binnen het bestuur denk je mee over de visie. Wat voor vereniging willen we zijn? Hoe regelen we dingen binnen de groep en hoe gaan we met elkaar om? Jij houdt de ontwikkeling van de hele vereniging in de gaten. Je neemt deel aan bestuursvergaderingen en deelt jouw plannen en acties. Je stelt een jaaragenda op en bent aanwezig bij groepsactiviteiten.

Voor jou als Voorzitter ligt er een mooie taak om besluitvorming te begeleiden en om onze groep te vertegenwoordigen richting andere organisaties. Jij zit de vergaderingen (bestuur en groepsraad) voor en bewaakt dat alle belanghebbenden hun stem kunnen laten horen. Ook zie jij erop toe dat de statuten en reglementen worden nageleefd. Je zorgt er bovendien voor dat het bestuur van de vereniging en stichting goed samenwerken.

Wat vinden wij belangrijk?

Natuurlijk ben je enthousiast, werk je geordend en heb je oog voor alle belangen. Je hebt overtuigingskracht en toont initiatief. Je bent 18 jaar of ouder en bent bereid om een Verklaring Omtrent Gedrag aan te vragen. Je zet je in voor de functie en wil jezelf hierin verder ontwikkelen. En het allerbelangrijkste, je hebt affiniteit met scouting.

Dit krijg je ervoor terug

Een team van enthousiaste vrijwilligers die zich wekelijks inzetten voor het plezier en de (scouting) ontwikkeling van onze leden. Een uitdagende en afwisselende functie. De kans om jezelf te ontwikkelen via trainingen en ondersteuning van ervaren VLG’ers. En je kan meedoen aan groepsactiviteiten zoals de iScout, uitjes en andere activiteiten.

Ja, dit wil ik!

Ben jij onze nieuwe Voorzitter? Stuur een mail naar vrijwilligers@scoutingvlg.nl en vertel ons kort wie jij bent en hoe je ons kan helpen. Vermeld ook je naam en telefoonnummer, dan bellen wij je zo snel mogelijk terug. Hopelijk zien we jou snel in ons team!