Onze activiteiten

Scouting Vaandrig Leppink Groep

De leukste scoutinggroep van Enschede, met de mooiste locatie!
Scouting Vaandrig Leppink Groep
Scouting Vaandrig Leppink Groepmei 5, 2024 2:54pm
Met 8 welpen was de VLG gister naar de Nationale Kinderherdenking in Madurodam.
Na de treinreis hadden we eerst de tijd om Madurodam te bekijken, hierna hadden we in het Westbroekpark een middagprogramma in het thema van vrijheid en herdenken. Hier hebben we ook herdenkingsstenen gemaakt.
Na het avondeten was het tijd voor de echte herdenking. Om 8 uur waren we 2 minuten stil en na het Wilhelmus hebben we een roos en onze herdenkingssteen neergelegd bij het monument.
's Avonds laat kwamen we moe weer terug aan in Enschede. Het was een bijzondere ervaring om mee te mogen doen aan deze herdenking.
Scouting Vaandrig Leppink Groep
Scouting Vaandrig Leppink Groepmei 4, 2024 10:52pm
Ook dit jaar waren verkenners, padvindsters en explorers weer te vinden bij de dodenherdenking in het Volkspark. Zij hebben hier samen met scouts van andere verenigingen ervoor gezorgd dat de dodenherdenking soepel verliep. Zo zijn er verschillende taken uitgevoerd zoals mensen helpen de trap op te komen of het bewaken van de vlag. We zijn erg trots op onze scouts en zijn er volgend jaar zeker weer bij!
Scouting Vaandrig Leppink Groep
Scouting Vaandrig Leppink Groepapril 23, 2024 8:26pm
De meidenwelpen zijn afgelopen weekend op kamp geweest bij boer Koen. We hebben een rondleiding gekregen op de boerderij en heel veel kalfjes geknuffeld.
's Avonds heeft Lowie heerlijke apple cruble gemaakt en hebben we nog Weerwolven van Wakkerdam gespeeld.
's Nachts was het best wel koud in de tent, maar gelukkig was iedereen goed voorbereid met veel dekens, dikke pyjama's, truien en sokken.
De volgende dag hebben we de tenten opgeruimd en afscheid genomen van de kalfjes. Sommige meiden hebben nog geprobeerd om hun ouders zo ver te krijgen kalfje Fudge te adopteren, wat de ouders gek genoeg toch niet zo'n heel goed idee vonden.....
Scouting Vaandrig Leppink Groep
Scouting Vaandrig Leppink Groepapril 13, 2024 8:08pm
Op 23 maart en 6 april zijn de meidenwelpen bezig geweest met het vaardigheidsinsigne kampvuur.
De eerste opkomst hebben ze verschillende soorten tondel gebruikt en zijn ze aan de slag gegaan met een firesteel. Aan het eind hadden we een mooi vuur.
De tweede opkomst zijn we wezen koken op vuur. De meiden hebben weer zelf vuur gemaakt en daarboven hebben we broodjes gebakken en popcorn gepoft.
Scouting Vaandrig Leppink Groep
Scouting Vaandrig Leppink Groepmaart 23, 2024 4:34pm
Gisteravond en vanmiddag is er een niet aangekondigde ontruimingsoefening gehouden.

De ontruiming is geslaagd. Vandaag ging iedereen ging naar de verzamelplaats op het speelveld.

Uiteraard zijn er wat verbeterpunten uit de oefening gekomen maar daar oefening je ook voor.
Scouting Vaandrig Leppink Groep
Scouting Vaandrig Leppink Groepmaart 2, 2024 9:54pm
Dit weekend zijn de verkenners op houthakkers weekend op de Lonneker berg geweest, een inmiddels traditioneel kamp aan het begin van het kalenderjaar waar de pas overgevlogen verkenners hun insigne kunnen halen waarmee ze bewijzen veilig en zelfstandig met bijl en zaag overweg te kunnen. Voor de oudere jongens is er dit weekend altijd de gelegenheid om zich het verdiepings of specialisatie insigne te halen.

Ook helpen we op dit weekend de rentmeester met een klus in het bos, dit jaar hebben we 150 nieuwe bomen geplant die de komende decenia uit kunnen groeien tot mooie grote bomen. Ook heeft de boswachter het een en ander verteld over de geschiedenis van het terrein en de lonnekerberg met in het bijzonder de oude houtzagerij waar wij van de rentmeester elk jaar mogen overnachten.

Dit jaar hebben de oudere jongens hun specialisatie insigne vuurmeester verdient en hebben de nieuwe jongens bewezen dat ze veilig met zaag en bijl om kunnen gaan en zelfstandig een vuurtje kunnen maken. We kijken terug op een geslaagd weekend wachten met smart op de editie van volgend jaar!

Geef een reactie