Over ons

DSC_0722

De Vaandrig Leppink Groep is één van de leukste scoutingverenigingen van Enschede, met een mooie locatie in het Stroinksbos! Al sinds 1923 hebben jongeren en kinderen plezier bij onze groep.

Hier staan we voor

We zetten ons in voor de ontwikkeling van onze leden. We leren ze samenwerken, zelfstandig worden, actief te zijn in de maatschappij en goed om te gaan met de natuur. Verder vinden we het belangrijk om bij te dragen aan de wijk Stroinkslanden: je ziet ons dan ook jaarlijks bij de kerstmarkt en de Halloweenavond.

Locatie

559861_544179218986311_132162484_n (1)Onze clubhuizen staan in de wijk Stroinkslanden, gelegen aan de zuidrand van de stad Enschede. De schuren liggen op de prachtige locatie Erve ‘t Stroink, grenzend aan het bos en met in de directe nabijheid een speelveld en een vijver. Op het erf is ook Ridderwinkel Dragonheart gevestigd. Onze clubhuizen worden niet verhuurd.

Geschiedenis

De Vaandrig Leppink Groep is opgericht in 1923 en daarmee één van de oudste scoutinggroepen in Enschede. De groep is vernoemd naar Herman Leppink, die in 1940 sneuvelde in de slag om de Grebbeberg in Rhenen. Lees meer…

Stiching Calcutta

kerstbrief-roji-nayakDe Vaandrig Leppink Groep sponsort de Stichting Calcutta. Deze stichting helpt kinderen in India door scholen en opvang te bouwen en te onderhouden. Veel Indiase kinderen gaan niet naar school, maar moeten al heel jong aan het werk. Daar moet volgens ons wat tegen gedaan worden.

Geef een reactie