Vacature – 2e Praktijkbegeleider (vrijwillig)

Onze groep

Wij hebben je vermogen om mensen te verenigen en je gestructureerde manier van werken nodig! De Vaandrig Leppink Groep is een scoutinggroep in beweging. We hebben 90 jeugdleden en een vaste groep van 30 tot 40 vrijwilligers. Daar kunnen we jouw hulp goed bij gebruiken.

Wat ga je doen?

Als praktijkbegeleider ondersteun je individuele leiding en leidingteams in hun rol in de groep. Je coacht en motiveert de vrijwilligers om meer uit zichzelf te halen en begeleidt hen in hun ontwikkeltraject. Samen met je collega praktijkbegeleider en de groepsbegeleider bewaak je de kwaliteit van de leiding binnen de groep, en zet je het scholingsbeleid uit. Daarbij kan je gebruik maken van het scholingsaanbod dat in de regio en landelijk aanwezig is.

Wat vinden wij belangrijk?

Natuurlijk ben je enthousiast voor het scoutingspel, en voor het coachen en ondersteunen van vrijwilligers. Je kent het scoutingspel, hebt binnen of buiten scouting ervaring met het werken met groepen, en met het stimuleren van ontwikkelingstrajecten. Je komt gevraagd en ongevraagd regelmatig op het clubhuis, om te kijken hoe de zaken lopen. Je werkt graag samen in teamverband, maar kan ook je eigen takenpakket goed managen. Je bent 18 jaar of ouder en bent bereid om een Verklaring Omtrent Gedrag aan te vragen. Je zet je in voor de functie en wil jezelf hierin verder ontwikkelen, bijvoorbeeld door het  zelf volgen van gerichte training.

Dit krijg je ervoor terug

Een team van enthousiaste vrijwilligers die zich wekelijks inzetten voor het plezier en de (scouting) ontwikkeling van onze leden. Een uitdagende en afwisselende functie die maakt dat je betrokken blijft bij het scoutingspel, vanuit een ondersteunende rol. De kans om jezelf te ontwikkelen via trainingen en ondersteuning van ervaren VLG’ers. En je kan meedoen aan groepsactiviteiten zoals de iScout, uitjes en andere activiteiten.

Ja, dit wil ik!