Opdrachten Scouts

Hieronder staan alle opdrachten voor de scouts, deze opdrachten leveren 3 punten per opdracht op.

LET OP! Met het maken van deze opdrachten kunnen de scouts en blauwe vogels een insigne verdienen, hiervoor is het wel belangrijk dat je ALLE opdrachten voor het insigne wat je wilt behalen gemaakt zijn.

Totaal punten scouts: 0

Opdracht 1

Insigne internetspecialist

1. Laat zien dat je weet hoe het internet ontstaan is en hoe het werkt. Geef ook aan hoe je denkt dat het internet in de toekomst gebruikt zou kunnen worden en hoe je dit binnen Scouting kunt gebruiken.

2. Voer minimaal één van onderstaande opdrachten uit.

a. Download een netwerk sniffer van het internet (let op: waar moet je op letten bij het downloaden) en zoek uit wat er gebeurt als je naar een website gaat. Wat is het verschil als je naar een niet-beveiligde (http://…) en een beveiligde (https://….) site surft?

b. Maak een schematische tekening van wat er gebeurt als je een e-mail verstuurt: je verstuurt de mail vanaf jouw pc, laptop of tablet, maar wat gebeurt er dan allemaal nog voor de e-mail bij de ontvanger terecht komt? Welke software en hardware (jouw ‘computer’, server en netwerkapparatuur) zijn hierbij betrokken?

[maxbutton id=”3″ url=”https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd_X19zUk61fSp5eaEimBmvzMth9XQ6Qlt49NmXgpTyY7rE6g/viewform?usp=sf_link”]

Opdracht 2

Dit ben ik

1. Kom meer over je familie te weten door de volgende activiteiten te doen:

• Maak een stamboom van vier generaties. Je neemt hierbij een foto en de volledige namen van je familieleden op. Praat eens met je opa, moeder, tantes, etc. over welke eigenschappen zij herkennen in welke oom, tante, nichtje of overgrootvader. Schrijf deze bij de stamboom. Kijk nu naar wat je hebt opgeschreven en schrijf de eigenschappen die je van jezelf herkent erbij. Op wie lijk je het meest?
• Zoek uit waar jouw achternaam vandaan komt.
• Zijn er erfstukken in jouw familie? Welke erfstukken zijn dit? Welke waarde hecht jouw familie hieraan en waarom?
• Welke (feest)dagen zijn belangrijk voor jouw familie? Hoe worden deze gevierd en wat vind jij het leukste om te vieren?

2. Doe met je ploeg of met een stel vrienden/vriendinnen één van de volgende dingen:

• Speel een kwaliteitenspel (bijvoorbeeld het spel van Peter Gerrickens).
• Zet zoveel mogelijk positieve eigenschappen op kleine kaartjes. Doe ditzelfde met minder positieve eigenschappen en leg ze duidelijk gescheiden van elkaar neer. Kies er vervolgens van ieder vijf uit die jou kenmerken. Deel dit met de anderen, herkennen zij dit? Hoe ga je om met je minder positieve eigenschappen? Je kunt ook een ander een eigenschap toekennen, herkent de ander de eigenschap of moet je er uitleg over geven?

[maxbutton id=”3″ url=”https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSesoC08z4a2dpgTjRCRKmQXEh-S3IA-sWynASQ15ovZFJAaIw/viewform?usp=sf_link”]